Grafmonumenten en Gedenktekens

Gedenktekens zijn van oudsher een belangrijk onderdeel van de samenleving. Ze worden gebruikt om de herinnering aan personen of gebeurtenissen levendig te houden. De hunebedden zijn in Nederland hier het oudste voorbeeld van. Ruim 5000 jaar geleden maakte men al gebruik van grote keien om graven te markeren.

Door de eeuwen heen hebben verschillende samenlevingen verschillende manieren van herdenken ontwikkeld. Het gebruik van natuursteen heeft hierbij echter altijd een grote rol gespeeld. De verscheidenheid aan soorten natuursteen en de mogelijkheid deze naar eigen inzicht te bewerken zorgen elke keer weer voor een uniek resultaat. Bovendien is het een duurzaam natuurproduct dat zeer lange tijd onbeschadigd blijft.

Door gebruik te maken van de kenmerken van natuursteen kunt u bij De Steentijd terecht voor het gedenkteken dat het beste bij uw wensen past. Op deze pagina vindt u een overzicht van de verschillende soorten gedenktekens die wij kunnen produceren. Laat u zich hier inspireren of kom voor meer informatie langs bij één van onze showrooms.